Bokningsvillkor och regler

Gäller från 2022-01-01

RECPTIONENS ÖPPETTIDER
För aktuella öppettider i receptionen, se information på vår
hemsida hyltenastugby.se
Incheckning från klockan 14:00. Utcheckning senast kl. 11:00.

RÖKNING 
Rökning är förbjuden i samtliga stugor och gemensamma utrymmen. Röker man i en stuga eller i gemensamma utrymmen blir man avvisad från området och man har ingen rätt att återfå betald hyra. Man kommer även få betala en saneringskostnad på SEK 2500. 

HUSDJUR 
Husdjur är välkomna mot en avgift på SEK 200 per bokning och ska anges vid bokningstillfället.

SÄNGKLÄDER, STÄDNING OCH WIFI
Vänligen notera att städning, påslakan, lakan, örngott och handdukar inte ingår i logipriset. Påslakan och handdukar kan köpas på plats alternativt tar du med egna. Om du önskar köpa detta måste detta bokas före ankomst. På anläggningen finns Wi-Fi och surf ingår i dygnsavgiften, notera att det kan finnas platser där mottagningen är sämre. Du måste städa före avresan enligt bifgoad rutinlista du får vid incheckning om inte annan överenskommelse är gjord. Du kan vid bokningstillfället välja att köpa till slutstädning till en kostnad av SEK 400. Vid utebliven städning kommer en kostnad från SEK 400 att debiteras.

VAD HAR JAG FÖR SKYLDIGHETER?
Din skyldighet är att själv kontrollera bokningsbekräftelse så snart
du fått dessa. Eventuella felaktigheter måste påtalas omedelbart. Utfästelser
gjorda av bokningspersonal som är av väsentlig betydelse för dig skall vara
noterade i handlingarna för att kunna åberopas. Notera att specifik boendeplats inte kan bokas i förväg. Det går däremot bra att lämna önskemål så gör
våra receptionister vad de kan när platser och stugor fördelas.
Alla gäster måste följa ordningsregler, anvisningar och bestämmelser som
gäller för stugan eller campingtomten. För allas trevnad skall tystnad råda
från kl. 23:00 till kl. 07:00 på området. Även övrig tid skall hänsyn tagas till gäster när det gäller störning som till exempel användande av medhavda högtalare. Du ansvarar själv för skador orsakade av dig eller någon annan i ditt sällskap (inkl. husdjur) som uppstår på fastigheten och dess inventarier under den bokningsperiod du hyr stugan. Vi kommer då debitera en uppskattad avgift på ditt kort för att täcka våra kostnader för den förstörda inredningen och den arbetstid som måste läggas ner. Du får inte använda campingtomten eller stugan till något annat än vad som avtalades vid bokningen (vanligtvis fritidsändamål) och du får inte låta fler personer övernatta i stugan eller på tomten, än vad du uppgett vid bokning eller objektet är avsett för, vilket framgår i objektbeskrivning. Alla personer skall uppges vid bokningstillfället. Om klagomål angående störande uppträdande inkommer till
uthyraren har denna rätt att omedelbart vräka hyresgästen om rättelse inte
sker efter tillsägelse. Samma regler gäller också där det vistas flera personer
än antalet som är tillåtet för objektet. 

BETALNING
Betalning för bokningar skall vara Hyltena Stugby tillhanda vid bokningstillfället om du bokar online via vår hemsida (hyltenastugby.se). Har du bokat via en bokningskanal gäller det olika villkor för olika rum. Du kan läsa mer på respektive bokningskanals hemsida när betalningen ska äga rum. Vi kräver alltid ett kreditkort samt identitetshandlingar som säkerhet för vistelsen.

AVBOKNINGSKOSTNADER
Avbokning som sker minst 5 dagar innan ankomst och som betalats till fullo vid bokningstillfället: 100% av bokningens pris återbetalas (inkl tillägg).

Avbokning som sker 0-5 dagar innan ankomst återbetalas 50% av den totala kostnaden (inkl eventuella tillägg). En bokning som inte avbokats vid start för incheckning återbetalas inte (no-show).

För bokningar gjorda via bokningskanaler gäller andra villkor, kontrollera villkoren noggrant om du bokar via bokningskanal (t.ex. Booking.com ,Hotels.com, Expedia.com m.fl).

MINIMIÅLDER FÖR BOKNING OCH BOENDE
Hyltena Stugby har åldersgräns på att hyra stuga, vilket innebär att den som ansvarar och står på bokningen skall ha fyllt 18 år.
Legitimering av samtliga gäster kan ske vid ankomst. Uppfyllande av åldersgräns
är ett krav för att få boka och att få tillträde till boendet. Undantag från 18 års
regeln är om man reser i grupp, till exempel vid skol- och eller idrottsresor.
Hyltena Stugby skall då i förväg godkänna upplägget med antal resenärer och
fördelning vuxna och barn. Dessa villkor och regler gäller och tillämpas för alla gäster även om bokning skett via bokningskanal.

ÖVRIG INFORMATION
Borttappad nyckel debiteras med SEK 1000. Det är inte tillåtet att ladda sin elbil i vägguttagen utomhus på stugan. Det är inte tillåtet att hyra ut bokad stuga i andrahand (t.ex. resebolag kan ej hyra stuga och hyra ut till 3:e part). Om du stör din omgivning så att vår personal/vaktbolag måste göra en utryckning, kan du debiteras SEK 2500. För allas trevnad, respektera andra gäster. Alla stugor är isolerade och har separat värmeinställning.